Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 320 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée
- 5 œufs
- le jus de 2 oranges
- 100 g d'amandes en poudre
- 200 g de semoule de blé dur fine
- 1 sachet de levure chimique (11 g)
- 15 g d'huile d'olive
- 90 - 110 g d'eau, à ajuster à la quantité de jus d'orange
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 1 feuille de menthe fraîche, ciselée
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2325 kJ / 547 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 82.3 g
- Fat
- 17.8 g
Alternative recipes
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Cake à la noix de coco
55min
Christmas puddings
7h
Riz au lait à la cannelle et à la fleur d'oranger
45min
Cake aux fruits confits
4h
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40min
Pain de Gênes
1h
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Cake orange-pavot
1h 15min
Rivani (gâteau de semoule à l'orange)
1h 15min
Tarte à la fleur d'oranger
2h
Gâteau pomme-raisin
1h 15min