Geweldige seizoensrecepten om met het hele gezin te bereiden

Plezier voor iedereen

De tijd voor gezelligheid is aangebroken. Verwen uzelf dus met decadente gerechten en drankjes tijdens de kerstdagen. En aangezien we eerst met onze ogen eten, zullen gedurfde en in het oog springende lekkernijen uw vrienden en familie zeker in een vrolijke kerststemming brengen. Van klassieke kerstmotieven tot moleculaire kooktechnieken: laat de kinderen helpen met het decoreren en klaarzetten van onze geweldige Thermomix® kooktips!

Garneer, garneer, garneer!

Maak van je gerechten echte blikvangers door peterselie of parmezaan langs de omtrek van het bord te strooien, een chocoladedruppeltje of rozemarijnaccenten. Door feestelijke accenten toe te voegen, zoals bessen, eucalyptus, hulst en dennenboom, kan je de Wow-factor verhogen en je creaties direct omtoveren tot een perfect decor voor de feestdagen. Voor de fans van sociale media - vergeet niet een leuk onderschrift bij te voegen!

Plezier met vormen.

Maak je gerechten net zo lekker als ze decoratief zijn door ze in vormen als kerstbomen, sneeuwpoppen of rendieren te serveren.

Moleculair koken

Koken en wetenschap

Koken is niet alleen een leuke en creatieve uitlaatklep, maar er komt ook wetenschap bij kijken om gerechten te bereiden die even visueel verbluffend als verrukkelijk zijn. Met moleculaire methoden kan je de texturen, smaken en samenstelling van verschillende soorten voedsel transformeren door je te verdiepen in de fysische en chemische processen die tijdens het koken ontstaan. De moleculen worden op nieuwe en innovatieve manieren gemanipuleerd om smaakvolle, functionele en artistieke resultaten op te leveren, die perfect zijn om tijdens de kerstfestiviteiten te tonen!

Aan de slag met moleculair koken

Zorg van te voren dat je een moleculair kookpakket hebt, dat je online kunt kopen. Deze kits worden geleverd met pipetten, lepels met gleuven, mallen, spuiten, voedingsadditieven, en meer! Moleculair koken zal aanvoelen als een eetbare wetenschapsles! Binnenkort bereid je verbazingwekkende gerechten die je familie en vrienden versteld zullen doen staan. We beloven dat het leuker zal zijn dan de chemieles! Bekijk onze recepten hieronder die een geweldige activiteit zijn om samen met de kinderen te doen tijdens de feestdagen! Dus, trek je labojas aan of, in dit geval, je schort! En stel deze revolutionaire techniek op de proef.

Probeer eens moleculair koken!

Pronken op sociale media

Bekijk onze 7 professionele tips om je foodfotografie dit vakantieseizoen op een hoger niveau te brengen!

Lees verder