Cookidoo® Kids

Welkom, kleine chef-koks! Jullie reis begint hier! Kies een heerlijk recept uit, volg de stappen, en word een dag lang een echte chef-kok!

Ik wil ook leren koken

Het plezier begint hier! Net als het leren spelen van je favoriete spel, bestaat koken uit stappen die je moet volgen om een perfecte maaltijd op tafel te zetten. Als je een dag lang chef-kok wilt zijn, voltooi dan alle 8 taken op de checklist. En de laatste stap - vergeet niet je eigen Cookidoo® Kids-diploma onderaan deze pagina te downloaden! Start hier..
Download checklist hier

Klaar voor de start, en… voorbereiden maar!

Voordat je begint, moet je je altijd voorbereiden, zodat je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt. Kies je favoriete ingrediënt, zoek naar een recept op Cookidoo® en zoek in je keuken naar alles wat je nodig hebt. Mis je nog iets? Vraag je ouders dan om het even te halen. Of ga met ze mee, zodat je de ingrediënten zelf kunt uitkiezen!

kies een recept uit de speciale Kids collectie

Maak vrienden met je gerechten

Nu kunnen we gaan koken!

Staan al je ingrediënten klaar? Geweldig! Maar begin nog niet met koken. De eerste regel bij koken is: handen wassen! Je wilt geen ziektekiemen verspreiden, dus was je handen grondig, doe een schort aan om je te beschermen tegen morsen of spatten, en met de hulp van je ouders ... volg je het recept en begin je met koken!

Heerlijke hapjes die iedereen lekker zal vinden

Zet je meesterwerk in de schijnwerpers

Heb je ooit de uitdrukking 'eten doe je met je ogen' gehoord? Dit betekent dat je je maaltijd er zo mooi mogelijk moet laten uitzien, zodat mensen enthousiast zullen zijn om deze te proeven! Hier kan je je creativiteit de vrije loop laten. Kies een chique tafellaken, vouw servetten in een leuke vorm en leg of decoreer je gerechten op mooie borden om zo te pronken met je kookkunsten. Vergeet niet om glazen of bekers klaar te zetten voor je drankjes!

Zo zijn groenten niet langer saai!

Verzamel je gasten!

Nu je je gerechten op de borden hebt gelegd, is het tijd om je vrienden en familie te verzamelen om te komen proeven! Sta klaar voor alle "oehs" en "aahs" wanneer ze zien hoe lekker alles eruitziet, en smullen maar!

Opruimen was nooit eerder zo leuk

Wanneer iedereen klaar is met eten, hoef je alleen nog op te ruimen. Maar het is niet erg om alle schoongelikte borden op te ruimen, want je zult zo trots zijn dat iedereen lekker vond wat je hebt klaargemaakt!

Een gediplomeerde kleine chef-kok

Gefeliciteerd! Het is je gelukt, je bent nu officieel een gediplomeerd Cookidoo® kinderkok!

Druk je diploma af!