Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La lotte au lard
- 12 tranches fines de lard fumé (200 g env.)
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 filets de lotte, sans peau et sans arêtes (400 g)
- 400 g d'eau
Le risotto
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 30 g d'échalotes
- 10 g d'huile d'olive
- 30 g de beurre
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 60 g de vin blanc sec
- 720 g d'eau
- 1 cube de bouillon de viande
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2282 kJ / 542 kcal
- Eiwitten
- 17.8 g
- Koolhydraten
- 64.3 g
- Vetten
- 23 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Osso-buco de lotte
45 Min
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55min
Effiloché de canard en parmentier
55min
Risotto de saint-jacques aux algues
35min
Lotte au beurre rouge
40min
Coquilles Saint-Jacques au lard et risotto de chou-fleur
1h
Risotto au saumon
45 Min
Crème de butternut au chorizo
30min
Risotto aux coquillages et à la truffe
45 Min
Lotte en croûte de fromage basque et purée de pommes de terre au chorizo
1h
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40min