Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La lotte au lard
- 12 tranches fines de lard fumé (200 g env.)
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 filets de lotte, sans peau et sans arêtes (400 g)
- 400 g d'eau
Le risotto
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 30 g d'échalotes
- 10 g d'huile d'olive
- 30 g de beurre
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 60 g de vin blanc sec
- 720 g d'eau
- 1 cube de bouillon de viande
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2282 kJ / 542 kcal
- Eiwitten
- 17.8 g
- Koolhydraten
- 64.3 g
- Vetten
- 23 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lotte et crevettes à l'américaine
1u. 15min
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Salade de crabe aux fruits de la Passion
35min
Coquilles Saint-Jacques au lard et risotto de chou-fleur
1h
Effiloché de canard en parmentier
55min
Cabillaud sauce vanille, risotto aux agrumes
1h 10min
Lotte en croûte de fromage basque et purée de pommes de terre au chorizo
1h
Mousse de chèvre frais, chair de crabe et avocat, sauce Passion
30 min
Carpaccio de saint-jacques
45min
Cabillaud chorizo-tomate
25min
Risotto aux herbes et aux coques
45min