Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ TL Korianderkörner
- ½ TL Senfkörner
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, klein, entkernt, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 1 TL Kurkuma
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 100 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), vegan
of 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, vegan (siehe Tipp) - 1 TL Salz
- 500 g Kartoffeln, festkochend, geschält, in mundgerechten Stücken
- 200 g Möhren, in Scheiben (1 cm)
- 150 g Blumenkohlröschen
- 100 g Zucchini, klein, in Scheiben (1 cm)
- 100 g Erbsen, TK
- ½ Bund Koriander, gehackt, zum Bestreuen (optioneel)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1592 kJ / 383 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 23 g
Alternatieve recepten
Karfiol-Erdäpfel-Curry (Aloo Ghobi)
50 min
Indisches Gemüsecurry
1 godz.
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40 Min
Kichererbsencurry
40 Min
Gemüse-Korma
50 min
Gemüsecurry
40 Min
Gemüsecurry mit Kurkuma-Reis
40 Min
Grünes Gemüsecurry
50 min
Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
30 Min
Blumenkohl-Kokos-Curry mit Bulgur
40 Min
Flotter Kokos-Linsen-Eintopf
25 Min
Curry von Wurzelgemüsen
1 godz.