Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Erdäpfelröstimasse
- 800 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 1 ½ - 2 TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
Schwammerlsauce
- 300 g frische Champignons, in Scheiben
- 1 EL Butterschmalz
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Weißwein
- 200 g Wasser
- 100 g Schlagobers
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
of 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 3 TL Maisstärke
- ½ TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 2 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- 1 TL Thymian, getrocknet
- Sonnenblumenöl zum Braten
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1303 kJ / 312 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 1338 mg
Alternatieve recepten
Kirschenstrudel
1 Std. 45 Min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Grießnockerl
30min
Erdäpfel-Schwammerl-Gulasch
1 Std.
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40 min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1 Std.
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55 min
Steinpilzragout mit Semmelnocken
1 Std.
Pressknödel mit Schwammerl und Salsa-Verde-Dip
2 godz. 35 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Erdäpfelknödel
1 Std. 10 Min