Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 10 g Butter
- 600 g Erdäpfel, mehlig, geschält
- 50 g trockener Weißwein
- 700 g Wasser
- 100 g Schlagobers
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Majoran, getrocknet
- 1 Msp. Pfeffer, gemahlen
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
- 80 g Speckwürfel
- 1 Spritzer Apfelessig
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1126 kJ / 269 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 13 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Liptauer
15 min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Rahmsuppe mit Fisolen
35 min
Almkäsesuppe
25 min
Kaspressknödelsuppe
1ωρ. 35 λεπτ.
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50 min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 min
Leichte Käsesuppe
25 min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 min
Eachtlengsuppe
45 min