Kip katsu curry met rijst
TM6 TM5

Kip katsu curry met rijst

5.0 (5 beoordelingen)

Ingrediënten

Gestoomde rijst

  • 1000 g water
  • 1 tl zout
  • 350 g korte korrel rijst
    of 350 g sushirijst

Kip katsu curry

  • 15 g olie, plus extra voor het bakken
  • 5 knoflookteentjes
  • 120 g uien, in grote stukken gesneden (2 cm)
  • 200 g wortelen, in plakjes gesneden (1 cm)
  • 1 ½ el currypoeder
  • 145 g bloem
  • 500 g kippenbouillon (zie tip)
  • 20 g bruine suiker
  • 15 g Japanse sojasaus (of shoyu)
  • ½ tl garam masala (geroosterd specerijen mengsel)
  • 1 laurierblad, gedroogd
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl gemalen witte peper
  • 2 eieren, medium (53-63 g), opgeklopt
  • 160 g panko paneermeel
  • 4 kippenborstfilets, (ca. 180 g per stuk)

Voeding
per 1 portie
Calorieën
4067.5 kJ / 972.2 kcal
Eiwitten
59.5 g
Koolhydraten
145.4 g
Vetten
14.7 g
Verzadigd vet
3 g
Vezels
5.8 g
Natrium
1192.3 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten