Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 180 g long grain rice or jasmine rice
- 1 tsp sea salt
- 150 g chicken breast, sliced into strips
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 pinches ground white pepper
- 1500 g water
- 5 tsp sesame oil
- 2 Chinese sausages (approx. 80 g), thinly sliced (see Tips)
- 8 - 12 fresh shiitake mushrooms (100 g), halved if large
- 1 spring onion/green onion, sliced, to garnish
- 2 tbsp fried shallots, to garnish
- red chilli oil, to drizzle (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1642.1 kJ / 392.5 kcal
- Eiwitten
- 17.5 g
- Koolhydraten
- 39.1 g
- Vetten
- 18.9 g
- Verzadigd vet
- 5.6 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 896.8 mg
Alternatieve recepten
Ginger Pork
25 min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Japanese sizzling hotplate tofu
45min
Gochujang seafood risotto
1h
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30min
Yu xiang rou si (Yuxiang pork)
30min
Tomato-egg drop soup
20 min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1h 35min
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Cantonese Steamed Fish
40min
Hainanese chicken and rice
1h 50min