Compatibele versies
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Eiwitten
- 27.5 g
- Koolhydraten
- 43.5 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 1041.1 mg
Alternatieve recepten
Quick massaman beef curry
40 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35 min
Shredded Lamb ragù
1 godz. 25 min
Spanish chicken tomato stew (Diabetes)
40 min
Spicy Margarita Fizz
10min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min