Compatibele versies
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Eiwitten
- 27.5 g
- Koolhydraten
- 43.5 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 1041.1 mg
Alternatieve recepten
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45min
Lamb korma
4sa
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Chicken in chipotle sauce
40min
Chilli beef with lemon feta
30 dk
Chilli con carne
40min
Lamb sausage ragu
30 dk
Spicy Margarita Fizz
10min
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25 dk
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1sa 15 dk