Compatibele versies
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade
- 50 g fresh lemongrass (approx. 5 stalks), white part only, cut into pieces
- 20 g makrut lime leaves
- 20 g fresh coriander, stalks only, leaves roughly chopped and reserved for salsa
- 6 fresh green chillies, trimmed, cut into halves
- 50 g garlic cloves (approx. 15)
- 60 g fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 2 spring onions/green onions, trimmed, cut into pieces
- 10 g honey
- 100 g rice bran oil
- 1 tsp sea salt
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 10 g freshly squeezed lime juice
Roast chicken
- 1200 - 1400 g whole chicken, butterflied (see Tips)
- sea salt, to season
Chilli oil
- 1 tbsp Sichuan peppercorns
- 1 tbsp paprika
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp sea salt
- 4 garlic cloves
- 3 fresh long red chillies, trimmed, cut into pieces
- 250 g rice bran oil
Jasmine rice
- 300 g jasmine rice
- 1000 g water
- 1 tsp sea salt
- 1 long red chilli, trimmed, thinly sliced
- ½ lime, juiced
Salsa
- ¼ fresh pineapple, peeled and cored
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 1 red onion, small, cut into quarters
- 2 Roma tomatoes, cut into wedges, deseeded
- 20 g freshly squeezed lime juice
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5531.7 kJ / 1322.1 kcal
- Eiwitten
- 48 g
- Koolhydraten
- 70.3 g
- Vetten
- 96.3 g
- Verzadigd vet
- 21.6 g
- Vezels
- 6.5 g
- Natrium
- 1117.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Firecracker stuffed butternut pumpkin
55min
Meatballs with chilli cheese potatoes
1h
Chocolate and strawberry domes
51 Std.
Emu Stew (Mark Olive)
25 min
Cafe-style miso mushrooms
25 min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1h 40min
Smash burger taco
40min
Freeform bread with filling
1h 35 min
Capsicum chicken and summer squash (Diabetes)
40min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter)
1h 10min
Pickled cabbage salad with Thermomix® Cutter
10 min