Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 80 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 65 g zimnej wody
- ½ łyżeczki soli
- 200 - 220 g sera brie, pokrojonego w plastry
- 2 gruszki, twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
2 - 3
gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
(optioneel)
of 2 - 3 szczypty tymianku, suszonego (optioneel) - pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2317.5 kJ / 553.9 kcal
- Eiwitten
- 16.6 g
- Koolhydraten
- 52.6 g
- Vetten
- 31.4 g
- Verzadigd vet
- 19.5 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 625.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2h 30min
Quiche ze szparagami
1h 15min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1h
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1h 15min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3h
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Tarta z dynią
1h 40min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Tatar z suszonych pomidorów
15min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1h 15min