Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g quinoa, of choice
- water, to soak
- 20 g fresh coriander, leaves only, plus extra to serve
- 95 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 1 ½ tsp Mexican chilli powder
- 1 garlic clove
- 15 g extra virgin olive oil
- 20 g lime juice
- 300 g skinless salmon fillets
- 400 g canned kidney beans, no-added salt, drained and rinsed (see Tips)
- 180 g cherry tomatoes, quartered
- 100 g red onion, thinly sliced
- 75 g mixed salad leaves
- 1 avocado (approx. 100 g), cut into slices
- ground black pepper, to taste
- 1 long red chilli, trimmed and thinly sliced, to serve (optional)
- lime, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1810 kJ / 432.5 kcal
- Eiwitten
- 26.3 g
- Koolhydraten
- 32.3 g
- Vetten
- 19.5 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 12 g
- Natrium
- 74 mg
Alternatieve recepten
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)
55 min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 Std.
Chicken laksa
30min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1 godz. 35 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Nourish bowl (Diabetes)
55 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Chicken and risoni bake
1h 15 min