![Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A91664FA-71F7-45DE-B749-4210BB7215D9/Derivates/A97A66AB-593D-4F1A-9CB0-A5360D87B00D.jpg)
Compatibele versies
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Eiwitten
- 11.7 g
- Koolhydraten
- 33.5 g
- Vetten
- 29 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 487.3 mg
Alternatieve recepten
Gin and lime pie
3h 10 min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 Std. 40 Min
Spinach and feta galette
1h 50 min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 Std.
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 Std.
Pumpkin tart
2h 15 min
Semolina gnocchi with asparagus
1 Std. 15 Min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 Std. 15 Min
Kumara pie
1 Std. 45 Min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1 Std. 15 Min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35 min