Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 5 Stängel Koriander, abgezupft
- 50 g Datteln, entsteint
- 50 g Champignons, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Sesamöl, geröstet
- 300 g Kichererbsen, getrocknet
- 520 g Wasser, davon 500 g heiß
- 125 g weiße Bohnen, aus der Dose, abgetropft
- 10 g Haferflocken, kernig
- ½ TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Paprika de la Vera
- 1 ½ TL Madras-Curry-Pulver
- 1 TL Schwarzkümmel-Samen
- ¼ TL Anis, gemahlen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 30 g Speisestärke
- 20 g Wasser
- 2 Eier
- 100 g Paniermehl
- 4 EL Pflanzenöl
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1567 kJ / 375 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 48 g
- Vetten
- 16 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 566 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Couscous-Bällchen mit Süßkartoffel-Tahin-Creme
1 godz. 25 min
Möhren-Linsen-Bratlinge mit orientalischem Pesto
35 min
Rote Linsenfalafeln mit Tomaten-Mandel-Hummus
1 godz.
Indischer Gemüsereis
1 godz.
Falafel-Hummus-Bowl mit Aprikosen-Chili-Sauce
1 godz.
Linsen-Moussaka
2 Std. 30 Min
Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
40 min
Vegane Frikadellen mit Kartoffelsalat
1 Std. 20 Min
Falafeln mit Paprika-Tomaten-Gemüse
50 min
Rote-Linsen-Bällchen mit Joghurt und Chilibutter
45 min
Orientalischer Blumenkohlsalat
1 godz.
Mandelbraten mit Frühlingssalat und Kräuterquark
2 godz. 15 min