Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g dried shiitake mushroom, stems removed, cut into slices
- boiling water, to soak
- 650 - 700 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (4 cm)
- 40 g light soy sauce
- 50 g oyster sauce
- 20 g dark soy sauce
- 1 tsp ground white pepper
- 1 tsp sesame oil
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, cut into pieces (1-2 cm)
- 2 Chinese sausages (approx. 120 g), cut into slices
- 20 g vegetable oil
- 360 g water
- 30 g Shaoxing wine (optional)
- ½ tsp white sugar
- 350 g jasmine rice, rinsed
- 1 - 2 sprigs spring onions/shallots, sliced, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2495.5 kJ / 596.4 kcal
- Eiwitten
- 35.3 g
- Koolhydraten
- 61.2 g
- Vetten
- 21.7 g
- Verzadigd vet
- 6.6 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 1239.4 mg
Alternatieve recepten
Kalguksu (chicken noodle soup)
1j 15 menit
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50min
Korean fried chicken
4h
Chicken katsu curry with rice
1h 40 min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 min
Honey BBQ Chicken
1h
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15 min
Braised Yee Mee
30 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1 Std. 30 Min
Niu rou mian (beef noodles)
35 min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35 min