Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 - 650 g whole chicken legs (approx. 2 whole legs), cut in pieces (4 cm)
- 50 g light soy sauce
- 50 g oyster sauce
- 30 g dark soy sauce
- 1 tsp white pepper powder
- 1 tsp sesame oil
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger
- 20 g salted fish, toasted (see tips), cut in small pieces
- 20 g cooking oil
- 5 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, cut in slices
- 100 g Chinese sausages (approx.. 2 sausages), casing removed, cut in thin slices
- 450 g water
- 30 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp sugar
- 350 g parboiled rice, Basmati or Bario, rinsed
- 1 - 2 sprigs spring onions, chopped, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2272 kJ / 543 kcal
- Eiwitten
- 26 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 1262 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ginger sesame oil chicken
25 min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Chicken porridge with century egg
30min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Shallot Oil
25 min
Oil-free honey chicken wings
50min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 min
Stir Fried Whole Fish
20 min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Braised Yee Mee
30min
Lemon Chicken
25 min