Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Duck confit
- 4 duck legs, skin on, bone in (approx.1 kg), rinsed and dried
- ½ tsp black pepper, ground
- 4 tsp coarse sea salt, divided
- 4 garlic cloves, crushed
- 4 bay leaves, fresh
- 6 sprigs thyme, fresh
- 1 tbsp fresh rosemary, leaves, coarsely chopped
- 1 tsp black peppercorns
- 500 - 550 g duck fat, divided (see Tip)
- 3000 g water, divided
- 30 g vinegar
- 20 g duck fat
- 30 - 60 g veal fond, or 30-60 g duck cooking juices, divided
- 20 g maple syrup, pure
Sautéed Leeks
- 20 g duck fat
- 30 g veal fond, or 30 g duck cooking juices
-
200
g leeks, cut lengthwise and sliced (0.5 cm)
Mashed Potatoes
- 40 g Parmesan cheese, in pieces
- 40 g hazelnuts, skin on, raw
- 700 g floury potatoes, e.g., Yukon Gold, Russet, peeled and cubed (2 cm)
- 175 g milk
- 1 tsp salt
- 30 g butter, unsalted, cubed
- 1 pinch nutmeg, ground
- black pepper, freshly ground, to taste
Assembly
- duck fat, to grease
- 30 g maple sugar granules, to sprinkle
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 6408 kJ / 1525.7 kcal
- Eiwitten
- 47.3 g
- Koolhydraten
- 42.5 g
- Vetten
- 128.6 g
- Verzadigd vet
- 34 g
- Vezels
- 13.7 g
- Natrium
- 2648.5 mg
Alternatieve recepten
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 dk
Strawberry and Burrata Salad with Basil Pesto (TM6)
20min
Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM6)
45min
Surimi Stick Salad (TM5)
15 dk
Smoked Salmon, Courgette and Spinach Flatbread
1sa
Gochujang seafood risotto
1sa
Sous-Vide Sausage Ragù
2h 25 min
Gluten-free Pain au Chocolat
6h 15min
Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli
45min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1sa
Irish Seafood Chowder
55 dk
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50min