Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 échalotes
- 2 gousses d'ail
- le jus d'un citron jaune
- 8 petits artichauts
- 500 g d'eau, et de l'eau froide pour les artichauts
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 bouquet de persil frais, ciselé
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de vin blanc
- 1 c. à soupe de romarin frais
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 648 kJ / 155 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 5 g
Alternatieve recepten
Tourte aux blettes
13h
Tian aux anchois, olives et romarin
1h 20 min
Artichauts marinés à l'italienne
12h
Artichaut poivrade en barigoule
35min
Quenelles de brochet, riz à paëlla et tomate
40 min
Artichauts et fèves en bagna cauda
1h
Fonds d’artichauts au brocciu, pousses d’épinards aux noisettes
30 min
Tomates vapeur au cumin, pancakes aux tomates
1h 10 min
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1h 30 min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55 min
Brocoli et pommes de terre, sauce au bleu
30 min
Fond d'artichaut à la framboise
1h 10 min