Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Kichererbsen, getrocknet, halbiert (Chana Dhal), siehe Tipp
- 1000 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 60 g Ghee
- 1 - 2 TL Chiliflocken, getrocknet und etwas mehr zum Garnieren
- 1 EL Garam Masala
- 1 TL Curry
- 1 Sternanis
- 2 - 3 EL Tamarinden-Paste
- 1 ½ EL brauner Zucker
- 150 g Tomaten, grob gewürfelt
- 30 - 50 g Limettensaft, frisch ausgepresst
- 1 TL Salz
- 1 Limette, in Spalten, zum Garnieren
- Koriander zum Garnieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2662 kJ / 636 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 89 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 18.5 g
- Natrium
- 690 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen)
16h
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Gedämpfte Muscheln mit Porree und Kokos-Sauce
45 Min
Gajar-Halwa
2h
Gefüllte Parathas
1h 20min
Dal Makhani
9h 30min
Marokkanische Linsensuppe
35 min.
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1h 10min
Korma-Gemüse-Curry
25 min.
Rotes Linsen-Dal
1h
Dal
1h 50 min
Dal Tadka
30 Min