Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baharat Gewürzmischung (siehe Tipp)
- 1 EL Pfefferkörner, schwarz
- 2 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 EL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 TL Kreuzkümmel, ganz
- 1 TL Koriandersamen, ganz
- 1 TL Chiliflocken, getrocknet
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- 3 Kardamomkapseln
- 3 Nelken
Quinoa und Linsen kochen
- 150 g Quinoa, weiß
- 20 g Öl
- 500 g Wasser
- 2 gestr. TL Salz
- 150 g Belugalinsen
Zwiebeln karamellisieren
- 40 g Öl
- 250 g rote Zwiebeln, in Spalten oder Ringen (5 mm)
- 15 g brauner Zucker
- ½ Bund Petersilie, frisch
- ½ Bund Minze, frisch
- 5 Zweiglein Koriander, frisch
- 2 Tomaten
- 20 g Apfelessig
- 2 Prisen Salz
Fertigstellung
- 2 EL Hanföl, etwas mehr zum Beträufeln
- ½ TL Salz
- 4 EL griechisches Joghurt (10% Fett), zum Anrichten
- Hanfsamen, geschält, zum Garnieren (siehe Tipp)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2178 kJ / 520 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 26 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 9.4 g
- Natrium
- 622 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Rotes Linsen-Dal
1sa
Napa Kimchi
15 godz.
Korma-Gemüse-Curry
25 Min
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50 Min
Fladenbrot-Päckchen mit Gurkensalat und Baba Ganoush
40 dk
Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
40 dk
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30 Min
Kichererbsenpaste - Humus
13 Std.
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50 Min
Palak Paneer mit Reis
45 Min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 Min
Hummus-Platte Greek Style
25 Min