Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 TL Limettenschale, fein gerieben
- 10 Stängel Koriander, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 400 g Joghurt, 3,5% Fett
- 1 TL Garam Masala
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 ½ TL Salz
- 50 g Datteln, entsteint
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 200 g Zwiebeln
- 40 g Butter, in Stücken
- 300 g Basmati-Reis
- 600 g Wasser
- 2 Prisen Safran
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Ras el Hanout
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 50 g Mandeln
- 1 Dose Kichererbsen, klein (Abtropfgew. 140 g)
- 3 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1653 kJ / 396 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 14 g
- Vezels
- 4.6 g
Alternatieve recepten
Paneer Makhani
1 Std.
Dhal
40 min
Szechuan-Spaghetti
50 min
Orientalischer Lammeintopf
1h 10min
Schwarze-Bohnen-Chili mit Schokolade
1 Std. 25 Min
Korma-Gemüse-Curry
25 min
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50 min
Marokkanische Harira
1 Std.
Orientalischer Kartoffelsalat
2h
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1h 10min
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50 min