Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Aroma
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di burro a pezzi
- 15 g di liquore all'amaretto
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 60 g di uvetta sultanina
- 130 g acqua calda (non bollente)
- 120 g di scorza di arancia candita, a cubetti
Poolish
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di miele
- 60 g di farina manitoba (vedere consigli)
Primo impasto
- 100 g di farina manitoba
- 20 g di zucchero
- 1 tuorlo
- 1 uovo medio
- 20 g di burro morbido, a pezzetti
Secondo impasto
- 100 g di farina manitoba
- 1 pizzico di sale
- 60 g di zucchero
- 55 g di burro morbido, a pezzetti
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Glassa di copertura
- 35 g di mandorle pelate
- 65 g di zucchero
- 1 albume (35 g circa)
Terminare la preparazione
- 30 g di granella di zucchero
- 30 g di mandorle con le pelle
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1242.8 kJ / 297 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 44.2 g
- Vetten
- 12.1 g
- Verzadigd vet
- 5.1 g
- Vezels
- 1.9 g
- Natrium
- 80.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Panettone TM6
10h 30min
Panettone
6 Std. 30 Min
Pandoro TM6
15h 15min
Mandorle sabbiate
1 Std.
Cornetti sfogliati (TM6)
9h
Panettone gastronomico farcito
7h 30min
La colomba perfetta
7 godz.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Pasta frolla
1 Std. 10 Min
Colomba classica
6 godz. 45 min
Cruffin (TM6)
4h 30min
Panettone gastronomico natalizio
7 godz.