Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 525 g lukewarm water
- 1 tsp sea salt
- 900 g baker's flour, plus extra to dust
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
Filling
- 2 - 3 bunches fresh English spinach, trimmed, leaves and stalks cut into pieces (approx. 5 cm - 550 g - see Tips)
- sea salt, to taste (optional)
- 1 onion, cut into halves
- 500 g feta cheese, cut into pieces (4 cm - see Tips)
- 1 egg
- olive oil, to drizzle
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 965.6 kJ / 230.8 kcal
- Eiwitten
- 8.5 g
- Koolhydraten
- 28.6 g
- Vetten
- 9.2 g
- Verzadigd vet
- 5.3 g
- Vezels
- 1.7 g
- Natrium
- 290.2 mg
Alternatieve recepten
Grilled eggplant dip
2h
Caramelised leek and feta tart
2h 25 min
Galaktoboureko
1h 35min
Rye bread rolls
12h
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6j 30 menit
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
Keftedes (meatballs)
2 godz. 30 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40min