Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju
- 500 g warzyw, mieszanych, twardych, np. brokułu, kalafiora, marchewki, korzenia selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
- 50 g wody
- 10 g cukru
- 20 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 - 300 g warzyw, mieszanych, liściastych lub cebulowych, np. szpinaku, kapusty, kapusty włoskiej, cebuli, pokrojonych na 3-5 cm kawałki
- 100 g masła orzechowego
-
10
g oleju sezamowego
of 10 g oleju
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1808.5 kJ / 432.3 kcal
- Eiwitten
- 15.8 g
- Koolhydraten
- 46.3 g
- Vetten
- 21.8 g
- Verzadigd vet
- 3.5 g
- Vezels
- 12.5 g
- Natrium
- 793.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25min
Korma z pieczonymi warzywami
55min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1h 35min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1h 5min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45min
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9h
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55min