![Sichuan zucchini and eggplant Sichuan zucchini and eggplant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fafa626e-dc65-4b65-b93e-f3c8c40d3522/Derivates/40eabed8-399e-4652-91ec-bfc7e98c4c49.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
- 1 zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp sea salt
- 40 g soy sauce
- 80 g brown sugar
- 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 30 g sesame oil, plus an extra 1-2 tsp to fry
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 2 tsp chilli broad bean paste (see Tips)
- 2 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 2 tbsp cornflour
- 220 g black rice
- 1000 g water
- 1 bunch Asian greens, trimmed and cut into thirds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices, to garnish
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, to garnish
- sesame seeds, to garnish
- kimchi, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2351.7 kJ / 559.9 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 69.1 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 4.1 g
- Vezels
- 10.5 g
- Natrium
- 2065.7 mg
Alternatieve recepten
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Crispy Korean tofu
1h 20min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1 Std.
Mapo tofu
15 Min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Mixed grain risotto
1 Std. 25 Min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 Min
Mapo Tofu
35 Min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1 Std.
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 Min
Japanese ramen noodle soup
1 Std. 50 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min