Compatibele versies
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g duck breasts, skinless, cut in pieces (3 cm)
Plum Sauce
- ½ cinnamon stick, broken in pieces
- 1 star anise
- 1 clove
- ¼ tsp Sichuan peppercorns
- ¼ tsp dried fennel seeds
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 225 g plums, pitted, cut in pieces (2 cm)
- ½ orange, peeled, flesh only, cut in pieces
- 15 g onion, quartered
- 20 g cider vinegar (eg. apple)
- 40 g light brown sugar
- 20 g soy sauce
- 10 g honey
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt
Dumpling Wrappers
- 170 g water, plus 10 g (optional)
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
Duck Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 1 Tbsp soy sauce
- ½ tsp ground Sichuan pepper
- 1 pinch coarse sea salt
Assembly and Cooking
- 500 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2119 kJ / 507 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 78 g
- Vetten
- 7.9 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 819 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
White Long-grain Rice
35 min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40 min
Béchamel Sauce
15 Min
Quick Flatbreads
20min
Persian Flatbreads
1 Std. 45 Min
Creamy Tomato Soup; Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1h 40 min
Fresh Pasta Dough
1 Std.
Breadcrumbs
5 min
Spicy tomato salsa (dakkous)
15 Min
Shakshuka
50 Min
Basmati Rice
35 min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 Min