Thermomix® mesbeschermer nodig

Om dit recept te bereiden heb je de Thermomix® mesbeschermer nodig Meer informatie

Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
TM6 TM5

Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew

5.0 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 2 garlic cloves
  • 40 g shallots
  • 10 g old ginger, cut in thin slices
  • 1 cinnamon stick
  • 1 star anise
  • 20 g cooking oil
  • 600 g whole chicken legs, (approx. 2 legs), preferably kampung chicken, cut in pieces (4-5 cm)
  • 8 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed
  • 500 g water
  • 3 dried scallops, large-sized, soaked to soften
  • 6 abalones, small-sized, soaked and cleaned (see tips)
  • 1 tbsp oyster sauce
  • 2 tbsp light soy sauce
  • 1 ½ tsp salt
  • 1 ½ tsp dark soy sauce
  • 1100 g chicken stock
  • 200 g dried sea cucumbers, soaked to soften and cleaned, cut in pieces
  • 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
  • 50 g broccoli florets, boiled

Voeding
per 1 portion
Calorieën
686 kJ / 164 kcal
Eiwitten
18 g
Koolhydraten
8 g
Vetten
7 g
Verzadigd vet
1 g
Vezels
1 g
Natrium
1527 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten