Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 sea scallops, fresh (approx. 18 oz)
- 2 ½ tbsp olive oil, lemon flavored, divided
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- water to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
of 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder) - water, to fill a bowl
- ice cubes
- 2 ½ tbsp unsalted butter, divided
- 2 oz white wine
- 3 garlic cloves, cut in halves
- 2 tbsp lemon juice
- 2 pinches lemon zest, grated
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, for garnish
- 1 pinch sea salt flakes, for garnish
- Voeding
- per 4 portion
- Calorieën
- 2380 kJ / 569 kcal
- Eiwitten
- 38 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 31 g
- Verzadigd vet
- 19 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 1.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 Min
Caramel Sous-Vide Pineapple
1 Std. 30 Min
Steamed Halibut with Romesco Sauce (Bill Yosses)
55min
Fillet with Rice, Almonds and Cranberries
1 godz.
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40 min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 godz.
Cream of Crab Soup
45 Min
Manhattan Clam Chowder
55min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 Min
Squid and Shrimp Risotto
1 godz.
New England Clam Chowder
45 Min
Citrus-Glazed Salmon with Roasted Cauliflower Salad
1 godz.