![Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen) Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ed2cc808-7d7d-4c76-9f1c-18dcab9c0d5b/Derivates/76c7c2ff-ffd7-4ec3-9886-5181beb3a51b.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 260 g Basmati-Reis
- 70 g Urdbohnen, getrocknet, geschält, halbiert (Urid Dal), siehe Tipp
- 50 g Kichererbsen, getrocknet, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 1 TL Bockshornkleesamen
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- 50 g Wasser (ca. 4-5 EL)
-
50
g Ghee
of 50 g Kokosöl
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1937 kJ / 463 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 72 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Masala Chai (Chai-Tee)
15 Min
Golden Milk Eis
5min
Napa Kimchi
15 godz.
Sheer berenj (Reispudding)
1 Std.
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 Min
Puri
35 min
Tarka Dal
9h 5 min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 Min
Süß-Sauer-Dhal
3 Std. 30 Min
Dal Tadka
30 Min
Masala-Tee
15 Min
Gemüsefüllung für Samosas
30 Min