Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte sucrée
- 25 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 170 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 85 g de beurre, coupé en morceaux
- 85 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 10 g de rhum brun
- ½ c. à café d'extrait de vanille
- le zeste d'une orange non traitée, râpé
La crème frangipane
- 170 g de lait
- 2 œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café rase de fécule de maïs
- 70 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g d'amandes en poudre
- 2 gouttes d'extrait naturel d'amande amère
La garniture
- 2 oranges, détaillées en segments
- 1 pamplemousse, détaillé en segments
- 1 poire mûre de belle taille, coupée en tranches
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2203.8 kJ / 527 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 57.3 g
- Vetten
- 27.5 g
- Verzadigd vet
- 12.5 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 98.1 mg
Alternatieve recepten
Galette des Rois frangipane pistache
1 Std. 45 Min
Tartelette orange-pistache
1小时
Tartelette fleur à la crème d'amande
1 Std. 10 Min
Pressé de raie
14u.
Crème brûlée à la bergamote
3h 40min
Gâteau de crêpes à l'orange
8 godz. 10 min
Biscuits amande-griotte
12h
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12 godz. 15 min
Tatin de poires
2 Std. 40 Min
Pâte sucrée
1 Std. 50 Min
Tarte amandine aux poires
3u. 25min
Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache
2小时 10 分钟