![Vacherin à la mangue et à la vanille Vacherin à la mangue et à la vanille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/895B0622-41FE-4CB8-BCBB-E4C81C6E4602/Derivates/5f82586c-dc3e-458e-9745-620877b167a7.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La glace à la vanille (la veille)
- 350 g de lait
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 gousses de vanille, fendues et grattées
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de lait en poudre
- 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs
Le vacherin (le jour même)
- 650 g de mangue, coupée en morceaux
- 2 blancs d'œufs
- 200 g de sucre glace
- le jus d'1/2 citron vert
La chantilly (le jour même)
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 2 c. à soupe bombées de mascarpone, très froid
- 30 g de sucre en poudre
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2364 kJ / 565 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 27 g
Alternatieve recepten
Fraisier à la rhubarbe
24 Std.
Vacherin glacé à l'abricot
4h 30min
Semifreddo myrtilles et meringues
6h 30min
Paris-brest aux fraises
1h 45min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19u.
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Mont-blanc revisité
4h 20min
Tarte pascale aux fruits rouges
1h 25 min
Saint-honoré au citron
2u. 25min
Mille-feuille classique à la vanille
7sa 10 dk
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min