Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tart base
- 125 g unsalted butter, plus extra to grease
- 250 g self-raising flour
- 60 g caster sugar
- 1 egg
- 1 tsp natural vanilla extract
- 8 plums, cut into eighths, stones removed
Custard filling
- 1 orange, zest only, no white pith
- 40 g caster sugar
- 220 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
Serving
- caster sugar, to sprinkle (optional)
- cream or ice cream, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1256 kJ / 299 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 29.1 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 11.1 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 181.7 mg
Alternatieve recepten
Rhubarb, orange and almond Cake
1 godz. 30 min
Easy citrus pie
1 godz.
Strawberry and meringue semifreddo
12 godz. 15 min
Pfeffernüsse (German spice biscuits)
2 Std. 40 Min
Leek and ham tart
1 godz. 55 min
Quince crumble
1 Std. 25 Min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Rhubarb crumble
45 min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Delicious lemon pudding
55 min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 Std. 20 Min
Ginger slice
1 Std. 35 Min