Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g Sonnenblumenöl
- 300 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Paprikapulver, edelsüß
- 1 EL Kümmel, gemahlen
- 2 geh. EL Majoran, getrocknet
- 1 getrocknetes Lorbeerblatt
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 500 - 550 g Erdäpfel, festkochend
-
3
EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 2 - 3 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 EL Maisstärke
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 700 g Wasser
-
500
g gelbe Fisolen, frisch
of 500 g grüne Bohnen, frisch - 150 - 200 g Wurst (z.B. Wiener Wurst, Extrawurst, Kochsalami) im Ganzen
- 4 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 - 2 Spritzer Essig
- 4 EL Sauerrahm, zum Dekorieren
- 1 - 2 Prisen Salz
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1404 kJ / 335 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 478 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 Min
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Krautfleckerl
40min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 Min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 Min
Eiernockerl
30 Min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 Min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 Min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 Min
Wurstknödel
1h 20min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 Std.