Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 2000 g water
- 5 g olive oil
- 900 g leeks (white part only), cut in pieces
- 40 g extra virgin olive oil
- 50 g unsalted butter
-
4
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
of 4 heaped tsp vegetable stock paste, crumbled - 2 - 4 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- 4 pinches ground nutmeg (optioneel)
- 150 g whole milk (see tip)
-
fresh chives, chopped, to garnish
of fresh parsley leaves, chopped, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 515.1 kJ / 123.1 kcal
- Eiwitten
- 2.2 g
- Koolhydraten
- 15.4 g
- Vetten
- 6.2 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 381.4 mg
Alternatieve recepten
Leek and potato soup
45min
Creamy Tomato Soup
40min
Vegetable Soup
35 menit
Tuscan Bean Soup
50min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30min
Red Lentil Soup
40min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Creamy Pepper Soup
20 min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min