Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Stängel Zitronengras, nur Inneres, grob gehackt
- 1 roter Peperoncino, entkernt, in Stücken
- 20 g Ingwer, geschält
- ½ Bund Koriander (ca. 10 g), samt Stielen, grob geschnitten
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- ½ TL Salz
- ¼ TL Cayennepfeffer
- 2 EL Limettensaft
- 150 g Kokosmilch
- 300 g Wasser
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 400 g Broccoli, in Röschen (3 cm), Strunk geschält in Stücken (2 cm)
- 150 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- 200 g Süsskartoffeln, in Würfeln (1½ cm)
- 260 g Tofu, in Würfeln (1½ cm)
Fertigstellung
- 2 EL Limettensaft
- 4 Zweigchen Koriander, Blätter abgezupft
- Voeding
- per 1 Portionen
- Calorieën
- 1113 kJ / 265 kcal
- Eiwitten
- 14.4 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 13 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Linsencurry
50 min
Quinoa-Broccoli-Gratin
1 godz. 10 min
Dhal
40min
Gemüse-Couscous mit Aprikosen und Pinienkernen
50 min
Bohnen-Kartoffel-Curry
40min
Linsen-Moussaka
2 godz. 30 min
Indisches Gemüsecurry
1 godz. 10 min
Chili non Carne
1u.
Kürbis Curry mit Basmatireis und Brokkoli
1u.
Linsendal (2 Portionen)
35 min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Linsendal
35 min