Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 20 g de sucre vanillé
- 100 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs, à température ambiante
- 60 g de fécule de maïs
- le zeste d'un citron jaune non traité, finement râpé
- 80 g de chocolat noir 70% de cacao, haché finement
La génoise
- 6 œufs, à température ambiante
- 160 g de sucre en poudre
- 160 g de farine de blé, tamisée
- 1 pincée de sel
- 250 g de liqueur rouge Alkermes (voir "Variante(s)")
- 100 g d'eau
- 100 g de cerises amarena, au sirop, égouttées
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1782 kJ / 426 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 10 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tarte fine aux groseilles et crème biscuitée
13u. 10min
Tarte fine façon cheesecake
4u.
Amandine à la cerise
2h
Asperges en sabayon, œuf mariné au soja
3 godz. 40 min
Pie à la rhubarbe et à l'orange
1h 15 min.
Tartelette fine aux fraises et crème à la pistache
3 Std.
Tarte Tatin au gingembre
1h 40 min.
Madeleines au citron vert
45 min
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5 min
Gâteau au chocolat aux cerises
2 Std. 15 Min
Cheesecake citron-speculoos non cuit
4u. 45min
Tourtière aux pruneaux
55 min