Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le bouillon
- 2 oignons, coupés en deux
- 2 carottes, coupées en morceaux d'1 cm
- 2 branches de céleri, émincées
- 1 feuille de laurier
- 500 g de plat de côtes, désossé et coupé en dés de 2 cm
- 1500 g d'eau
- 4 os à moelle de bœuf
- 2 c. à soupe de gros sel
-
3
pincées de pistils de safran (0,3 g)
of 3 g de safran en poudre
Le risotto
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de riz spécial risotto, type carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 900 g de bouillon
- 50 g de beurre froid, coupé en dés
- 80 g de fromage grana padano, râpé finement
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 200 kJ / 528 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 57 g
- Vetten
- 25 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto aux asperges
45 Min
Polenta tessinoise
45 Min
Risotto aux cèpes
30 Min
Fougasse aux olives
2 Std. 20 Min
Risotto aux asperges
35 Min
Focaccia au romarin
2 Std. 20 Min
Risotto milanais au safran
30 Min
Risotto (Escale gourmande)
30 Min
Risotto aux asperges et au safran
35 Min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 Min
Risotto aux bolets et au brie
35 Min
Risotto aux morilles
45 Min