Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Olivenöl
- 2 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- 2 TL Koriander, gemahlen
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 TL Paprika edelsüß
- 2 TL Zucker
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Zimt
- 1 TL Kurkuma
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- ½ TL Muskat
- 1500 g Wasser
-
4
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 4 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), zerkrümelt - 200 g rote Linsen, getrocknet
- 1600 g passierte Tomaten
- 4 - 5 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 767 kJ / 184 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 6.7 g
- Natrium
- 1123 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1 Std. 10 Min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16hod. 50min
Indische Linsensuppe
45 min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55 min
Zwiebel-Bhajis mit Koriander-Chili-Dip
1 Std.
Ayurvedische Tomatensuppe
30 Min
Gemüse-Kichererbsen-Eintopf
50 Min
Biryani-Reis
45 min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 min
Marokkanische Harira
1 Std.
Auberginen-Tomaten-Curry
30 Min
Orientalischer Linseneintopf
35 Min