![Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11E25F8A-70DF-47AB-8FDA-1254DBC3F098/Derivates/af0f3a95-0a62-4704-8f1a-3143867f42ea.jpg)
Compatibele versies
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beef cheeks
- 20 g vegetable oil, plus extra for frying
- 4 beef cheeks (approx. 800 g), trimmed
- 180 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 150 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g leek, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 garlic cloves, crushed
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 150 g red wine
- 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 500 g water
Roast baby onions
- 10 pickling onions, unpeeled, cut into halves
- 1 tbsp vegetable oil
- salt, to season
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
Vanilla carrot purée
- 3 carrots (approx. 250 g), trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 50 g unsalted butter
- ½ vanilla bean, seeds scraped and reserved
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 150 - 200 g water, to just cover carrots, plus extra if needed
Thyme glazed carrots
- 30 g unsalted butter
- 16 baby carrots, trimmed
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
Brioche croutons
- 2 tbsp unsalted butter
- 50 g brioche, bread, cut into small cubes (5 mm - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- fresh thyme, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3018.1 kJ / 718.6 kcal
- Eiwitten
- 50.1 g
- Koolhydraten
- 34.8 g
- Vetten
- 39.3 g
- Verzadigd vet
- 18.3 g
- Vezels
- 15.5 g
- Natrium
- 695.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cauliflower mash
25 Min
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29 Std. 45 Min
Scallops with pea purée
25 Min
Chinese five spice beef cheeks
4 Std. 25 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 Min
Pork in green pepper and cognac sauce
50 Min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20min
Rare beef steak with herb garlic butter
2 Std. 15 Min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20 min