Compatibele versies
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beef cheeks
- 20 g vegetable oil, plus extra for frying
- 4 beef cheeks (approx. 800 g), trimmed
- 180 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 150 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g leek, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 garlic cloves, crushed
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 150 g red wine
- 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 500 g water
Roast baby onions
- 10 pickling onions, unpeeled, cut into halves
- 1 tbsp vegetable oil
- salt, to season
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
Vanilla carrot purée
- 3 carrots (approx. 250 g), trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 50 g unsalted butter
- ½ vanilla bean, seeds scraped and reserved
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 150 - 200 g water, to just cover carrots, plus extra if needed
Thyme glazed carrots
- 30 g unsalted butter
- 16 baby carrots, trimmed
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
Brioche croutons
- 2 tbsp unsalted butter
- 50 g brioche, bread, cut into small cubes (5 mm - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- fresh thyme, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3018.1 kJ / 718.6 kcal
- Eiwitten
- 50.1 g
- Koolhydraten
- 34.8 g
- Vetten
- 39.3 g
- Verzadigd vet
- 18.3 g
- Vezels
- 15.5 g
- Natrium
- 695.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Scallops with pea purée
25p
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45p
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40p
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45p
Salmon with fennel and apple salad
1h 20 min
Venison Wellington
3h 30 min
Béarnaise sauce
20p
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1h 15min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 dk
Chinese five spice beef cheeks
4 Std. 25 Min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40p
Beef cheek Bourguignon
5h 25min