![Black-eyed Bean Stew with Vegetables Black-eyed Bean Stew with Vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a4d8617-1571-4322-bd5c-bc06c60e8448/Derivates/06478458-9d7b-461d-9813-7c62e0d1622b.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g black-eyed beans, dried (see tip)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 800 g water, plus extra for soaking beans
- 150 g carrots
- 150 g leeks
- 300 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled
- 1 - 2 tomatoes, to taste
- 30 g tomato purée
- 20 g cider vinegar
- 40 g soy sauce
- 20 g maple syrup
- 1 tsp salt
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet paprika
- ¾ tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1497 kJ / 356 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1.2 g
- Vezels
- 13 g
Alternatieve recepten
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min