Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 200 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 150 g ripe tomatoes, cut into wedges
- 300 g roasted red capsicum (in oil or brine), cut into pieces
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into pieces
- 2 tsp paprika
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 ½ tsp dried oregano
- 20 g red wine vinegar
- 15 g white sugar
- ½ tsp ground black pepper
- 800 g skinless chicken thigh fillets
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Rice
- 300 g long grain white rice
- 800 g water
- 1 tsp salt
- 1 lemon, cut into wedges, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2899 kJ / 690.2 kcal
- Eiwitten
- 43.2 g
- Koolhydraten
- 74.6 g
- Vetten
- 23.6 g
- Verzadigd vet
- 6.5 g
- Vezels
- 6.3 g
- Natrium
- 1766.8 mg
Alternatieve recepten
Chicken and prawn noodles
30min
Everyone's favourite chicken curry
40min
Pork with black bean sauce
30min
Easy satay chicken
40min
Shepherd's pie
55 min
Chicken cacciatore
50min
Butter chicken
55 min
Lasagne bolognese
2h 30min
Thai chilli chicken and basil
30min
Sausage and butter bean winter stew
25 min
Pork san choy bau
25 min
Chicken and cashews
55 min