Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polpette
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 600 g di carne trita mista (70% di bovino e 30 % di suino con il 10% di grasso)
- 2 uova
- 60 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di pinoli sgusciati
- 60 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata
Salsa agrodolce
- 80 g di cipolla rossa in quarti
- 1 peperoncino secco piccante (optioneel)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di zucchero
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- fette di pane casereccio, a piacere
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3725 kJ / 809.3 kcal
- Eiwitten
- 40 g
- Koolhydraten
- 135 g
- Vetten
- 56.6 g
- Verzadigd vet
- 116.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 434.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3 godz. 40 min
Bignè alla crema di ricotta
2 Std. 30 Min
Spezzatino di vitello al miele
3 Std. 5 Min
Mafalde siciliane
2h 15 min
Spezzatino di guancia e ceci
3h 50min
Ananas in salsa piccante a Cottura Lenta con cocco tostato
3 godz. 40 min
Salsa di pomodori ciliegia
1h 30 min
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1h 20 min
Cannolo scomposto
3 Std.
Cipolle brunite (200 g)
25 min
Cipolle dorate (200-300 g)
20 min
Scacciata con salsiccia e patate
3h 15min