Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Béchamel
- 500 g leite
- 75 g farinha
- 50 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
Moussaka
- 350 g beringela cortada em rodelas finas
- 2 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 250 g batata-doce cortada em rodelas finas
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 750 g tomate em pedaços
- 80 g vinho branco
- 2 pés de hortelã, só as folhas
- 1 c. chá de orégãos
- 10 g molho de soja
- ½ malagueta (optioneel)
- 1 c. chá de canela em pó
- 400 g feijão-encarnado cozido escorrido
- 100 g queijo feta esfarelado
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 1591 kJ / 381 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 16 g
- Vezels
- 10 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Empadão de lentilhas e beringela
1 Std. 25 Min
Tarte vegetariana
1sa
Empadão de legumes
1sa
Wellington vegetariano
2 Std. 15 Min
Almôndegas de beringela
1sa
Pudim de feijão com creme de abacate
1sa
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2 Std. 40 Min
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1 godz. 20 min
Crumble de legumes com ervas aromáticas
1 Std. 5 Min
Empadão vegetariano
1 Std. 40 Min
Moussaka de lentilhas
2 Std. 20 Min
Feijão e abóbora com natas e coentros
1sa