Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 200 g de gros sel
- 90 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe de vodka
- ½ bouquet d'estragon frais, équeuté
- ½ bouquet de cerfeuil frais, équeuté
- 400 g de betteraves crues, pelées et coupées en dés de 2 cm de côté
- 15 g de poivre noir en grains, concassés
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- le zeste d'un citron jaune non traité, coupé en morceaux
- 800 g de filet de saumon frais, paré et désarêté
Le jour même
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 brins de cerfeuil frais, équeutés
- quelques graines germées de betterave (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1960 kJ / 470 kcal
- Eiwitten
- 30 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 27 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Saumon gravlax
60h 30 min
Tarama maison, toasts de concombre
3óra 25p
Eclairs au foie gras
3 Std. 15 Min
Richard Toix - Saint-jacques en croûte d'algue et purée de topinambour au chocolat blanc
1h
Ceviche de dorade
10 min
Carpaccio de saint-jacques aux agrumes
20min
Gravlax de canard aux agrumes
12h 30 min
Gravlax de dorade au combava et gingembre
12h 20min
Œuf crémeux, gâteaux de saumon fumé et crème chlorophylle - Nicolas Masse
1u. 15min
Saint-pierre en croûte d'herbes
1h 10min
Carpaccio de saint-jacques et crème au cresson
2 Std. 35 Min
Tartare de thon et gaspacho
20min