Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- ½ bouquet d'estragon frais, équeuté
- ½ bouquet de cerfeuil frais, équeuté
- 400 g de betteraves crues, pelées et coupées en dés de 2 cm de côté
- 200 g de gros sel
- 90 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe de vodka
- 15 g de poivre noir en grains, concassés
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- le zeste d'un citron jaune non traité, coupé en morceaux
- 800 g de filet de saumon frais, paré et désarêté
Le jour même
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 brins de cerfeuil frais, équeutés
- quelques graines germées de betterave (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1960 kJ / 470 kcal
- Eiwitten
- 30 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 27 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Entrée : saumon en gravelax et blinis au sarrasin
48 Std.
Saint-pierre en croûte d'herbes
1 Std. 10 Min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1hod. 5min
Gravlax de canard aux agrumes
12h 30min
Gravlax de saumon à la betterave
8 godz. 15 min
Richard Toix - Saint-jacques en croûte d'algue et purée de topinambour au chocolat blanc
1óra
Fondue asiatique au satay
1óra 15p
Carpaccio de bœuf, pesto de roquette, pecorino et caviar d'aubergines
3 godz. 20 min
Saumon gravlax
60óra 30p
Sauce vierge
10p
Marinade sauce BBQ (pour travers de porc)
2 Std. 30 Min
Pesto de roquette, pistache et safran
15p