Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 2 whole cloves
- 125 g brown onion, cut into wedges (4 cm)
- 25 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 3 garlic cloves
- 50 g roasted cashews, unsalted
- ½ - 1 fresh long red chilli, cut into halves and deseeded if preferred, plus extra cut into slices to garnish (optional)
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground turmeric
- 25 g tomato paste
- 20 g Korma spice blend (see Tips)
- 150 g pouring (whipping) cream
- 60 g natural yoghurt
- 400 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1853.1 kJ / 441.2 kcal
- Eiwitten
- 23.9 g
- Koolhydraten
- 9.2 g
- Vetten
- 34 g
- Verzadigd vet
- 16.8 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 406.2 mg
Alternatieve recepten
Indian kofta curry with broccoli rice
50 Min
Chicken jalfrezi
1 Std. 50 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 Min
Rogan josh
1h 35min
Chicken korma
45 Min
Chicken tikka masala
1h 10min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Lamb korma
4 Std.
Tandoori paste
5min
Korma spice blend
5min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min