![Gratin de pommes de terre et topinambours Gratin de pommes de terre et topinambours](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/183E1E06-C061-49CF-9EF5-B21F7B36D4D2/Derivates/83fb31e9-53b6-453c-ae0e-02a730c2113c.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 500 g d'eau
- 700 g de pommes de terre fermes (type charlotte), pelées et coupées en tranches fines
- 350 g de topinambours, pelés et coupés en tranches fines
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 30 g de beurre, coupé en dés
- du sel
- du poivre moulu
- noix de muscade fraîchement râpée, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1340 kJ / 318 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 26 g
- Vetten
- 21 g
Alternatieve recepten
Gratin de blettes
1 Std.
Petits gâteaux de betterave
45 Min
Tarte au navet et au cantal
1 godz. 30 min
Galettes de potimarron aux châtaignes
1h 15min
Chou-fleur à la tomate et aux anchois
1h 10min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1 Std.
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Tatin aux navets
1h 10min
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1 godz. 30 min
Gratin de chou-fleur au kasha
1 Std. 5 Min
Tarte renversée aux navets et choux-raves
2 Std. 25 Min
Gratin de brocoli au parmesan
1 Std. 5 Min