Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La viennoise
- ½ gousse d'ail
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
-
50
g de chapelure
of 50 g de pain rassis ou du pain de mie rassis - 30 g de noisettes en poudre
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux
- ½ c. à café de piment d'Espelette
La duxelles
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 30 g de beurre
- 150 g de champignons de Paris frais, coupés en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
Les champignons et la pulpe de butternut
- 12 champignons de Paris frais (gros champignons), brossés
- 200 g d'eau
- 400 g de chair de courge butternut, coupée en morceaux
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
Finition et dressage
- 20 g d'huile d'olive
- 12 noix de saint-jacques
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3253.8 kJ / 786.3 kcal
- Eiwitten
- 24 g
- Koolhydraten
- 20.3 g
- Vetten
- 66.5 g
- Verzadigd vet
- 36.8 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 271.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Nage de saint-jacques
1h 20min
Nage de crustacés au champagne
1h 5min
Crabe farci aux herbes
1h 20min
Vapeur de lotte et d'asperges à la bisque de langoustine
55min
Coquille Saint-Jacques à l'estragon
45min
Quiche saumon épinards façon Saint-Honoré
2h 10min
Cabillaud en croûte de sel et petits pois (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 1)
1 godz. 45 min
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
50min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1hod. 30min
Lotte en croûte de fromage basque et purée de pommes de terre au chorizo
1h
Sole, farce mousseline aux petits légumes
1h 55min
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40min