Cactus Cornbreads (Sopes) and Chicken
TM5 TM6

Cactus Cornbreads (Sopes) and Chicken

3.5 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

Chicken

  • 1000 g water
  • 700 g chicken breasts, skinless, cut in pieces
  • ½ tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground black pepper

Salsa

  • 2 garlic cloves, roasted (see tip)
  • 500 g tomatoes, roasted, cut in pieces
  • 200 g onions, roasted, halved
  • 10 g serrano chillies, roasted, halved, deseeded
  • 250 g poblano chillies, halved, deseeded
  • 2 tsp fine sea salt

Sopes

  • 300 g panela cheese (Mexican fresh cheese), cut in pieces (2 cm) (see tip)
  • 250 g onions, quartered
  • 500 g nopales cactus leaves, cut in pieces (see tip)
  • 60 g water
  • 1 tsp fine sea salt
  • 400 g masa harina (e.g. Maseca, see tip)
  • 400 g refried beans, tinned (see tip)
  • 5 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
  • 250 g sour cream

Voeding
per 1 portion
Calorieën
2515 kJ / 599 kcal
Eiwitten
47 g
Koolhydraten
66 g
Vetten
14 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten