![Raspberry chiffon cake Raspberry chiffon cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d55ca032-32c2-4cac-8c23-f1ec46eea07b/Derivates/abe03f7c-89bb-4839-8771-13b0217df75f.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 220 g caster sugar
- 300 g self-raising flour
- 200 g grapeseed oil (see Tips)
- 40 g lemon juice
- 160 g water
- 1 tsp natural vanilla extract
- 7 eggs, separated
- 1 pinch cream of tartar
- 1 pinch salt
Raspberry cream
- 200 - 250 g pouring (whipping) cream
- 70 g raspberry jam, strained (approx. 100 g before straining - see Tips)
- fresh raspberries, for decorating
- edible flowers, for decorating (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1824.3 kJ / 434.4 kcal
- Eiwitten
- 7.4 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 27.3 g
- Verzadigd vet
- 7.5 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 243.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cotton soft Japanese cheesecake
1 Std. 45 Min
Marble cake
2 Std.
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 Std.
Almond shortbread biscuits
2h 10 min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Angel cake
5h 15min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1 Std. 30 Min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Pandan chiffon cake
5h 15min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Portuguese-style custard tarts
40 Min
Buttermilk scones
35 min